Агенция Пътна инфраструктура“  ще възстанови парите, събрани от шофьори, които

...
Агенция Пътна инфраструктура“  ще възстанови парите, събрани от шофьори, които
Коментари Харесай

АПИ връща около 5 млн. лева на неправилно глобени шофьори

Агенция „ Пътна инфраструктура “  ще възвърне парите, събрани от водачи, които са били хванати повече от три пъти да се движат без винетка. Връщането на средствата, които са към 5 милиона лв. става, откакто предходното Народно заседание реши, че водачите на МПС не трябва да заплащат повече от 3 санкции годишно.

До измененията се стигна след случая „ Пролеша “, при който поданици на софийското село задлъжняха с десетки хиляди поради камера на пътната организация. Това се случи, откакто в началото пътят до столицата бе разгласен за придвижване без винетка, само че по-късно стана ясно, че шосето е влезнало с листата на платените, а никой не е споделил на локалните хора. Така водачи от Пролеша, които всекидневно пътуват до София, натрупаха отговорности за над 10 000 лв..

На интернет страницата на Националното тол управление www.bgtoll.bg е оповестено заявката за възобновяване на безпричинно платени такси, което водачите, платили повече от три нарушавания годишно, би трябвало да подадат, с цел да получат парите си назад, оповестиха от АПИ.

Според промените в Закона за пътищата водачите няма да бъдат глобени за придвижване без е-винетка повече от три пъти годишно. Това значи, че в случай че в границите на една календарна година едно пътно транспортно средство е било записано три пъти да употребява платената пътна мрежа без закупена винетка, следващо негово придвижване без платена такса няма да се смята за административно нарушаване и няма да се глоби.

Срокът, очакван в Закона за пътищата, в който би трябвало да се възстановят парите, е пет работни дни.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР